1 °C
borús égbolt
2025. január 16., csütörtök
Gusztáv

Paradicsomos-gombás csirkemell

2019. augusztus 11.
10.9031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyű csirkés egytálétel, amit akár a hétköznapokban is elkészíthetünk. A paradicsom és a gomba nagyon jól kiegészíti egymást és nem is kell ehhez plusz köretet készíteni, de ha valaki szeretne, akkor rizst vagy tésztát ajánlunk mellé.


Hozzávalók:
500 g csirkemell
200 g gomba
3 dl paradicsompüré
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 ág bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet és a gombát vágjuk szeletekre, a paradicsomot kisebb kockákra, a hagymát karikákra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pároljuk meg rajta a hagymát. A csirkét sóval és borssal szórjuk meg, majd dobjuk be a hagyma mellé. Nagy lángon néhány percig sütjük mind két oldalát, ezután rádobjuk a paradicsomot, a pürét és a zúzott fokhagymát.

Mehet bele a bazsalikom is és végül a gombát is szórjuk bele. Közepes lángon főzzük az egészet addig, amíg a csirke megsül és a gomba is puha lesz.
2 hozzászólás

leoni

5 éve, 10 hónapja és 23 napja

Olaszos étel.

válasz erre

Linda

5 éve, 10 hónapja és 24 napja

Ezek a receptek nagyon jók.

válasz erre