Hozzávalók:
400 g orzo tészta
8 szelet bacon
1,1 liter csirke alaplé
90 g paradicsompüré
150 g mascarpone
100 g spenót
20 g reszelt parmezán
1/2 csokor friss bazsalikom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
Egy nagy edényben megpirítjuk a bacon szeleteket, majd félre tesszük őket. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és a visszamaradt zsíron megpirítjuk. Ehhez keverjük a paradicsompürét, valamint a tésztát. Pirítunk rajta, végül felöntjük az alaplével. Ízlés szerint megszórjuk még sóval és borssal, majd hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a nedvességet.
Ezután a tésztához keverjük a mascarponét, a spenótot és a bazsalikomot. A bacont apróra vágjuk és szintén a tésztához adjuk. Megszórjuk az egészet a sajttal, és már lehet is tálalni.