Hozzávalók:
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
150 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
50 g levestészta
2 db leves kocka
2 kiskanál sűrített paradicsom
olaj
apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. A fokhagymát szeletekre vágjuk. Egy nagyobb edénybe tegyünk olajat, majd kezdjük el párolni rajta először a hagymát és a fokhagymát, majd kis idő múlva mehet bele a többi zöldség is. Kevergessük és pároljuk őket. Ezután felöntjük az egészet 1,5 l vízzel és belemorzsoljuk a leves kockát.
Addig főzzük a levest közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor beletesszük a paradicsomot és a tésztát. Megfőzzük és aprított petrezselyemmel megszórjuk. Végül lehet tálalni.