Mai receptünk ismét egy ízletes, vegetáriánus leves, melyet nagyon könnyű elkészíteni, hidegebb napokon kifejezetten jól esik. A paradicsom és a zöldbab nagyon jól illik egymáshoz.
Hozzávalók:
fél kg zöldbab
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 db burgonya
1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
1 teáskanál pirospaprika
só, bors
2 evőkanál olaj
2 dl passata
1 dl tejföl
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. Egy edényben pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket és keverjük el. Öntsük fel fél dl vízzel, majd a paradicsomlével. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Lefedve főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek.
Végül friss petrezselyemmel megszórjuk és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.