14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Paradicsomos zöldbab

2020. május 15.
17.7541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed tavaszias, nyáris főétel, melyhez nem kell hús, így vegetáriánusok is fogyaszthatják. Rengeteg vitamin van a zöldbabban, érdemes belőle néha fogyasztani. A paradicsomos zöldbabot könnyen össze lehet dobni.


Hozzávalók:
500 g zöldbab
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
400 g hámozott paradicsom
1 marék koktélparadicsom
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál kakukkfű
2 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Ehhez adjuk a konzerv paradicsomot, valamint a negyedekre vágott koktélparadicsomot. Fűszerezzük, felöntjük 1 dl vízzel és hagyjuk rotyogni 5-10 percet. Ezt követően tegyük bele a fagyasztott zöldbabot, amit addig főzünk, amíg teljesen meg nem puhul.

Ezután már lehet is tálalni, megszórhatjuk egy kis feta sajttal is.
1 hozzászólás

leoni

5 éve, 4 hónapja és 14 napja

Érdekes, olyan mint a paradicsomos káposzta.

válasz erre