Hozzávalók:
350 g bármilyen tészta
2 doboz tonhal konzerv
1 doboz paradicsompüré
1 negyed citrom leve
2 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ketchup
só, bors
oregánó
kakukkfű
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós vízben. Közben készítsük el a szószt. Ehhez a vöröshagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a tonhalat, a paradicsompürét, a ketchupot és 1 dl vizet. Jól összefőzzük a hozzávalókat.
Fűszerezzük a szószt a zúzott fokhagymával, a sóval és borssal, valamint az oregánóval, a citromlével és a kakukkfűvel. Újabb pár percig főzzük. Végül a lecsepegtetett tésztát megforgatjuk a szószban és kevés reszelt sajttal tálalhatjuk.