Hozzávalók:
300 g tenger gyümölcsei
kevés olívaolaj
5 g vaj
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl tejszín
300 g spagetti tészta
2 dl sűrített paradicsom
oregáno
bazsalikom
petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítés:
A tésztát hagyományos módon, bő sós vízben kifőzzük. Közben az olívaolajon kissé megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd beletesszük a tenger gyümölcseit és megforgatjuk benne. Kis idő múlva ereszt egy kevés levet, ekkor kis lángon további 4-5 percig pároljuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, oregánoval és egy kevés petrezselyemzölddel.
Ha fűszereztük, akkor ráöntjük a paradicsomszószt és további 5 percig főzzük. A végén ráöntjük a tejszínt, hogy kissé selymesebbé váljon a szósz. Közben kóstoljuk meg a szószt, hogy még fűszerezni tudjuk. A végén hozzákeverjük a tésztát és már tálalhatjuk is.
Tálaláskor megszórjuk még egy kis apróra vágott petrezselyemzölddel.