Elkészítés:
1 egész sütőtök
4 dl passzírozott paradicsomlé
2 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma
kevés olaj
2 teáskanál só
fél teáskanál gyömbér
fél teáskanál őrölt római kömény
fél kiskanál kurkuma
bors ízlés szerint
500 ml alaplé
camambert sajt
tökmagolaj
Elkészítés:
A tököt mossuk meg, majd vágjuk félbe és kanalazzuk ki a magokat. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tököket ráhelyezzük. Mindkét tök alá egy-egy fokhagymát teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt puhára sütjük. A hagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon megdinszteljük.
Ehhez adjuk a megsült tök húsát és a fokhagymagerezdeket. A fűszereket beleszórjuk a lábosba, majd felöntjük az egészet az alaplével és a paradicsommal. Ha minden jól összefőtt, akkor egy turmixgéppel pürésítjük.
A camambert sajttal megszórva és a tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.