Hozzávalók:
800 g tilápia hal
2 evőkanál olaj
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
300 g cseresznye paradicsom
1 kis jalapeno paprika (elhagyható)
60 ml alaplé
friss bazsalikom
2 evőkanál friss citromlé
1/2 teáskanál friss citromhéj
Elkészítés:
A halszeleteket sóval és borssal hintsük meg, majd forró serpenyőben kevés olajon megsütjük a szeletek mindkét oldalát. Közben a paradicsomokat mossuk meg és vágjuk őket félbe. Ugyan abban a serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, majd pároljuk meg rajta a fokhagymát, majd ezután mehetnek bele a paradicsomok és a paprika.
Süssük őket addig, míg el nem kezdenek összeesni, majd mehet hozzá az alaplé és a fűszerek. Sóval, borssal szórjuk meg. Ha kellően összefőtt minden, mehet a paradicsomok közé a hal is és pár perc főzés után tálalhatjuk is.