10 °C
enyhe eső
2024. október 15., kedd
Teréz

Paradicsomos sült tilápia

2017. szeptember 12.
6.7101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Hetente minimum egyszer kellene halat fogyasztania az embernek, azonban mi magyarok sajnos ennél sokkal kevesebb halat eszünk. Ma mutatunk egy szuper halas receptet, melyet könnyedén elkészíthetünk és diétába is bátran beilleszthető.


Hozzávalók:
800 g tilápia hal
2 evőkanál olaj
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
300 g cseresznye paradicsom
1 kis jalapeno paprika (elhagyható)
60 ml alaplé
friss bazsalikom
2 evőkanál friss citromlé
1/2 teáskanál friss citromhéj

Elkészítés:
A halszeleteket sóval és borssal hintsük meg, majd forró serpenyőben kevés olajon megsütjük a szeletek mindkét oldalát. Közben a paradicsomokat mossuk meg és vágjuk őket félbe. Ugyan abban a serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, majd pároljuk meg rajta a fokhagymát, majd ezután mehetnek bele a paradicsomok és a paprika.

Süssük őket addig, míg el nem kezdenek összeesni, majd mehet hozzá az alaplé és a fűszerek. Sóval, borssal szórjuk meg. Ha kellően összefőtt minden, mehet a paradicsomok közé a hal is és pár perc főzés után tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

bonita

7 éve, 8 hónapja és 12 napja

Sose tudok tilápia halat venni...

válasz erre

Sonci

7 éve, 8 hónapja és 13 napja

Király recept.

válasz erre

kalifa

7 éve, 8 hónapja és 13 napja

Mondjuk ez arra jó, ha valaki nem szereti annyira a halat, így tuti megeszi.

válasz erre