Hozzávalók:
500 g hámozott paradicsom
300 g spagetti
150 g mozzarella
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
oregánó
Elkészítés:
A tésztát főzzük félkeményre sós vízben, majd szűrjük le és egy kicsit mossuk át. Közben egy serpenyőben hevítünk egy kis olajat és megpároljuk rajta a hagymát és a fokhagymát, majd felöntjük a paradicsommal. Sóval és borssal szórjuk meg és mehet hozzá az oregánó is.
Kicsit hagyjuk főni a paradicsomszószt. Egy sütőálló edénybe öntsük bele a tésztát, majd mehet rá a paradicsom is. Ilyenkor esetleg lehet hozzá adni egy kis szalonnát is. Összekeverjük, teszünk rá bőven sajtot és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.