Hozzávalók:
4 szem paradicsom
1 csomag ruccola saláta
2 tojás
néhány szem olajbogyó
egy kevés olívaolaj és balzsamecet
mustár
friss bazsalikom
néhány szelet sovány sonka
Elkészítés:
Először főzzük keményre a tojásokat, majd hámozzuk meg őket és vágjuk apró darabokra. A paradicsomokat szintén kockázzuk fel, vagy vágjuk szeletekre. A sonkát vágjuk csíkokra és egy kevés olívaolajon pirítsuk meg.
Az olajbogyókat vágjuk félbe, majd keverjük össze a ruccola salátát a paradicsommal, a tojással, az olajbogyóval és a sonkával. Ezt követően készítsük el az öntetet rá. Az olívaolajat és a balzsamecetet keverjük el jól, egy kevés mustárt adhatunk hozzá, majd az apróra vágott bazsalikomot belekeverjük. Ezzel az öntettel öntsük nyakon az egész salátánkat és már fogyaszthatjuk is.
Aki fűszeresen szereti, az természetesen sóval és borssal tovább ízesítheti a salátáját.