34 °C
erős felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Paradicsomos pisztráng

2015. július 15.
2.4491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A legtöbb ember inkább a tengeri halakat kedveli, pedig a magyar folyók halai is nagyon egészségesek. A mai receptünk egy finom és kalóriaszegény paradicsomos pisztráng. Nyáron kifejezetten jó vacsorára vagy ebédre.
 


Hozzávalók:
500 g pisztráng
só, bors
200 g koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
3 teáskanál olívaolaj
1 evőkanál petrezselyem
1 szál kakukkfű
1 db citrom

Elkészítés:
A halat mossuk meg, majd itassuk fel a fizet róla. Sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük félre. Egy tálban kockázzuk fel a paradicsomot, a fokhagymát és keverjük össze, majd adjuk hozzá az olívaolajat és a petrezselymet.

Egy tepsibe tegyünk fóliát és kicsit olajozzuk ki. A halakat tegyük bele és öntsük rá a paradicsomos szószt, valamint a kakukkfüvet. Csomagoljuk be és előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
3 hozzászólás

pilótakeksz

10 éve, 9 hónapja és 22 napja

Finom a pisztráng én szeretem.

válasz erre

bonita

10 éve, 9 hónapja és 23 napja

Guszta egy étel.

válasz erre

csillucs

10 éve, 9 hónapja és 23 napja

A tengeri halak finomabbak legalábbis nekem biztosan.

válasz erre