28 °C
szórványos felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Paradicsomos krumplifőzelék

2015. március 25.
2.5721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és laktató főzelék, mely nem tartalmaz húst, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják. Gyerekeknek kiváló ebédre, kicsit menzás jellegű.


Hozzávalók:
1 kg krumpli
#sojrol#1 üveg sűrített paradicsom
2 szál zellerzöld
2 db babérlevél
1 teáskanál őrölt kömény
1 kisebb vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
csipet só
cukor

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és karikákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és annyi vízzel engedjük fel, hogy teljesen ellepje. Ezt követően beletesszük a sűrített paradicsomot, a sót, a cukrot és a zöldségeket. Forraljuk fel és főzzük puhára a krumplit.

Vegyük ki a végén a zellerzöldet és ha kell, akkor cukorral ízesítsünk még. Készítsünk rántást a lisztből, adjuk hozzá a pirospaprikát és keverjük a krumplihoz.
2 hozzászólás

Babóca

11 éve, 24 napja

Még nem hallottam erről a főzelékről. Kicsit fura a krumpli és a paradicsom együtt.

válasz erre

bababum

11 éve, 25 napja

Inkább paradicsomos káposzta, az jobban bejön.

válasz erre