22 °C
szórványos felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Paradicsomos karfiolkrémleves

2015. október 21.
2.2101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nehéz a gyerekekkel zöldségeket etetni, ugyanis nem igazán kedvelik azokat. Éppen ezért a mai receptünk tökéletes arra, hogy a gyerekek egy kis karfiolt egyenek anélkül, hogy látnák vagy éreznék az ízét. Emellett nagyon egészséges.
 


Hozzávalók:
400 g paradicsom
470 g karfiol
50 g vaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l alaplé
6-7 levél bazsalikom
230 g görög joghurt
só, színes bors

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A paradicsomot kockázzuk fel, míg a karfiolt rózsáira szedjük. A vajat lábosba tesszük, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát, majd pár perc után a karfiolt is hozzáadom és párolom egy kicsit.

Öntsük fel az alaplével, majd főzzük addig, míg puhulni nem kezd. Ekkor beletesszük a paradicsomot és az összetépkedett bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítek. Pár perc főzés után a joghurtot hozzákeverem és ismét felforralom.

Végül botmixerrel krémesítem a levest. Ha kell, még ízesítem kicsit a borssal és a sóval.
4 hozzászólás

Kunoichi

10 éve, 4 hónapja és 4 napja

A karalábélevest szeretem, a paradicsomtól gondolom intenzívebb az íze. Jó lehet.

válasz erre

blondi

10 éve, 6 hónapja és 8 napja

ez finom lehet nagyon

válasz erre

eperjam

10 éve, 6 hónapja és 8 napja

Tetszik. Gyerekes nőknek tényleg érdemes elkészíteni.

válasz erre

Linda

10 éve, 6 hónapja és 8 napja

Klasszikus paradicsomleves jobb.

válasz erre