Hozzávalók:
400 g paradicsom
470 g karfiol
50 g vaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l alaplé
6-7 levél bazsalikom
230 g görög joghurt
só, színes bors
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A paradicsomot kockázzuk fel, míg a karfiolt rózsáira szedjük. A vajat lábosba tesszük, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát, majd pár perc után a karfiolt is hozzáadom és párolom egy kicsit.
Öntsük fel az alaplével, majd főzzük addig, míg puhulni nem kezd. Ekkor beletesszük a paradicsomot és az összetépkedett bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítek. Pár perc főzés után a joghurtot hozzákeverem és ismét felforralom.
Végül botmixerrel krémesítem a levest. Ha kell, még ízesítem kicsit a borssal és a sóval.