A káposzta egy nagyon jó zöldség, hiszen rengeteg értékes vitamint tartalmaz, emellett kevés benne a kalória, így szinte bármennyit lehet belőle enni. Mai receptünk pedig egy káposztaleves, amit könnyedén elkészíthetünk.
Hozzávalók:
1 fej káposzta
só, bors
1 db hagyma
1 db paprika
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
5 dl paradicsomlé
2 evőkanál paradicsomsűrítmény
1 kávéskanál cukor
Elkészítés:
A káposztát vékonyabb csíkokra vágjuk, majd alaposan megsózzuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a káposztát, annyi vizet teszünk rá, hogy éppen ellepje, hozzáadjuk a paprikát és 15 perc alatt puhára főzzük. Ezután a hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük liszttel és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a paradicsomlét és a sűrítményt is. Felforraljuk az egészet és beletesszük a megfőtt káposztát.
Az egészet összefőzzük és sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Tehetünk bele egy kevés kolbászt is, ha valaki szeretne még beletenni valamit.