Hozzávalók:
300 g darált marhahús
200 g darált sertéshús
2 szelet kenyér
50 g parmezán sajt
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál petrezselyem
1 db tojás
7 dl passzírozott paradicsom
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 evőkanál olívaolaj
só
Elkészítés:
Egy tálba tegyük bele a darált húsokat, majd adjuk hozzá a vízbe áztatott kenyeret, a lereszelt sajtot, két gerezd zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, egy darab lereszelt hagymát és a tojást. Alaposan összedolgozzuk az egészet, hogy az ízek jól összekeveredjenek. Ezt követően egy tepsire kisebb golyókat teszünk, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Közben elkészítjük a paradicsomos szószt. Egy serpenyőbe teszünk olívaolajat, majd a megmaradt két fokhagymát összevágva és a megmaradt hagymát. Ha üvegesre pároltuk a hagymákat, akkor ráöntjük a paradicsomot és a fűszereket. Alacsony lángon főzzük, majd ha a húsgolyók megsültek, akkor azokat is beletesszük a paradicsomos szószba.
Végül tésztával tálaljuk.