5 °C
tiszta égbolt
2024. december 01., vasárnap
Elza

Paradicsomos húsgolyók

2017. február 07.
8.2111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az amerikaiak egyik nagy kedvence a paradicsomos húsgolyók, melyeket általában tésztával fogyasztanak. Ez az olaszos étel az egész család kedvence lesz, de főleg a gyerekek fogják imádni. Nem túl bonyolult az elkészítése, vasárnapi ebédhez tökéletes.


Hozzávalók:
300 g darált marhahús
200 g darált sertéshús
2 szelet kenyér
50 g parmezán sajt
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál petrezselyem
1 db tojás
7 dl passzírozott paradicsom
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 evőkanál olívaolaj


Elkészítés:
Egy tálba tegyük bele a darált húsokat, majd adjuk hozzá a vízbe áztatott kenyeret, a lereszelt sajtot, két gerezd zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, egy darab lereszelt hagymát és a tojást. Alaposan összedolgozzuk az egészet, hogy az ízek jól összekeveredjenek. Ezt követően egy tepsire kisebb golyókat teszünk, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Közben elkészítjük a paradicsomos szószt. Egy serpenyőbe teszünk olívaolajat, majd a megmaradt két fokhagymát összevágva és a megmaradt hagymát. Ha üvegesre pároltuk a hagymákat, akkor ráöntjük a paradicsomot és a fűszereket. Alacsony lángon főzzük, majd ha a húsgolyók megsültek, akkor azokat is beletesszük a paradicsomos szószba.

Végül tésztával tálaljuk.
3 hozzászólás

Minoni

8 éve, 5 hónapja és 25 napja

Nem rossz mosolygó smiley

válasz erre

Linda

8 éve, 5 hónapja és 25 napja

Na ezt már régóta meg akartam csinálni. mosolygó smiley

válasz erre

leoni

8 éve, 5 hónapja és 26 napja

Ilyet olaszban ettem és annak nagyon jó íze volt.

válasz erre