Hozzávalók:
150 g hideg vaj
130 g parmezán
225 g finomliszt
só, bors
2 db tojássárgája
3 db tojás
1 db citrom
80 g cheddar sajt
1 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál aprított rukkola
2 teáskanál aprított kakukkfűlevél
250 g ricotta
250 g koktélparadicsom
8 szelet bacon
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Először elkészítjük a tésztát. Ehhez egy tálba morzsoljuk a hideg vajat, majd egy robotgép segítségével összekeverjük 50 g parmezánnal, a liszttel és egy-egy csipet sóval és borssal. Beledolgozzuk a tojássárgákat és lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd fóliába tesszük és hűtőbe rakjuk 2 órára.
Ezután a citrom héját lereszeljük és összekeverjük a zöldfűszerekkel, 2 db tojással, a ricottával és egy pici sóval. A többi lereszelt sajtot is szórjuk bele. A paradicsomokat vágjuk félbe. A tésztát nyújtsuk ki kör alakúra, majd a szélétől néhány centire oszlassuk el a sajtos keveréket, majd tegyük rá a bacont és a paradicsomokat. Végül a széleket hajtsuk rá a töltelékre és kenjük meg egy felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.