5 °C
tiszta égbolt
2024. december 01., vasárnap
Elza

Paradicsomos focaccia

2017. június 02.
10.8281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha unod a sima kenyeret, akkor készíts egyszerű, de annál finomabb paradicsomos focaccia-t. Ez az olasz kenyér fajta igen ízletes, főleg ha frissen készítjük el. Mártogatósként is tökéletes, de szendvicsként is lehet fogyasztani.


Hozzávalók:
500 g liszt
1 tasak instant élesztő
2 teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj
60 g aszalt paradicsom
2 ág oregánó vagy rozmaring
350 g koktélparadicsom
0,5 evőkanál tengeri só
3 dl langyos víz

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és az élesztőt, majd adjuk hozzá a langyos vizet és 2 evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze, majd dagasszuk kézzel percig, közben dolgozzuk bele az apróra vágott aszalt paradicsomot is. Ezután egy tálat kenjünk ki olajjal és tegyük bele a tésztát, hagyjuk pihenni fél órát.

Ezután gyúrjuk bele a tésztába a kissé összevágott oregánót és tegyük egy lisztezett tepsibe a tésztát. Helyezzük rá a félbe vágott paradicsomokat. Ezután ismét lefedjük a tésztát olívaolajos fóliával és pihentessük újabb fél órát.

A megkelt tésztát locsoljuk meg pici olívaolajjal és előmelegített sütőben 200 fokon fél óra alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

Minoni

8 éve, 1 hónapja és 22 napja

Tálalásban nagyon gusztusos ez a kenyér.

válasz erre

Zita.Péter

8 éve, 1 hónapja és 23 napja

Nagyon jó íze tud lenni.

válasz erre

debbie

8 éve, 1 hónapja és 23 napja

Gusztusos kenyér.

válasz erre