Hozzávalók:
500 g liszt
1 tasak instant élesztő
2 teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj
60 g aszalt paradicsom
2 ág oregánó vagy rozmaring
350 g koktélparadicsom
0,5 evőkanál tengeri só
3 dl langyos víz
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és az élesztőt, majd adjuk hozzá a langyos vizet és 2 evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze, majd dagasszuk kézzel percig, közben dolgozzuk bele az apróra vágott aszalt paradicsomot is. Ezután egy tálat kenjünk ki olajjal és tegyük bele a tésztát, hagyjuk pihenni fél órát.
Ezután gyúrjuk bele a tésztába a kissé összevágott oregánót és tegyük egy lisztezett tepsibe a tésztát. Helyezzük rá a félbe vágott paradicsomokat. Ezután ismét lefedjük a tésztát olívaolajos fóliával és pihentessük újabb fél órát.
A megkelt tésztát locsoljuk meg pici olívaolajjal és előmelegített sütőben 200 fokon fél óra alatt készre sütjük.