Mai receptünk egy könnyen elkészíthető csirkés étel, amit csípősen is el lehet készíteni. Csupán a pácra kell odafigyelni és alig egy óra alatt el is készül a csirkeszárny.
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
2 dl paradicsompüré
2 evőkanál Worchester-szósz
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
só, bors
ízlés szerint chili
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsuk meg és ízlés szerint akár ízületeire is lehet bontani. Ezután szórjuk meg sóval és borssal. Egy tálban keverjük össze a paradicsomot, a szószt, az olajat és a mézet, majd ezzel a keverékkel kenjük meg a csirkeszárnyakat. Tegyük hűtőbe 2 órára, hogy az ízek jól átjárják.
Végül 190 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig fóliával letakarva. Végül az utolsó 5 percben pirítsunk rájuk.