Mai receptünk egy szuper halas étel, amit nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul egészséges is. Sajnos mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk, pedig hetente legalább egyszer kellene, amit diétába is be lehet illeszteni.
Hozzávalók:
2 szelet lazacfilé
400 g koktél paradicsom
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 kis fej salottahagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
fél csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A lazacfiléket szórjuk meg sóval és borssal, majd egy serpenyőben kevés olajon süssük mindkét oldalukat 3-4 percig, majd tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben az apróra vágott hagymát és fokhagymát elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a félbe vágott koktélparadicsomot. Addig főzzük közepes lángon, amíg a paradicsomok szétfőnek.
Megszórjuk a szószt sóval és borssal ízlés szerint, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Végezetül visszatesszük a lazacfiléket a paradicsomos szószba és néhány perc főzés után lehet is tálalni.