Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető szuper babos étel, amihez nem kell sok hozzávaló, ráadásul reggelire is lehet fogyasztani, hiszen a klasszikus angol reggeli egyik meghatározó eleme a paradicsomos bab.
Hozzávalók:
400 g babkonzerv
2 dl passata vagy konzerv paradicsom
50 g szalonna
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál cukor
ízlés szerint chili
só, bors
Elkészítés:
A szalonnát vágjuk kockákra, majd pirítsuk meg. Közben összevágjuk a hagymát és a szalonna mellé dobjuk, majd megpároljuk. Ezt követően adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, amint elkezd illatozni, mehet bele a cukor és a bab. Egy-két percig főzzük és felöntjük a paradicsommal.
Ízlés szerint fűszerezzük a ragut, majd addig főzzük, míg a bab jól megpuhul és az ízek is összeérnek.