5 °C
tiszta égbolt
2024. december 01., vasárnap
Elza

Paradicsommártás

2017. április 05.
8.1131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha Te is szereted a házi készítésű ételeket, akkor próbáld ki a házi készítésű paradicsommártást. Könnyen elkészíthető, használhatjuk tésztákhoz, húsokhoz, mártogatósként is.


Hozzávalók:
1 fej hagyma
2 db paradicsom
150 g sűrített paradicsom
2-3 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
fél csokor petrezselyem
1 db zellerlevél
6 levél bazsalikom
só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el párolni az olajon. A paradicsomot közben vágjuk össze és a már megpárolt hagymához adjuk. Amíg a paradicsom összeesik vágjuk apróra a petrezselymet, a zellert és a bazsalikomot. Ha már teljesen összeesett a paradicsomot, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a cukrot és a fűszereket.

Főzzük össze az egészet, majd egy botmixer segítségével alaposan összeturmixoljuk az egészet. Végül fogyaszthatjuk is.
4 hozzászólás

Minoni

8 éve, 3 hónapja és 24 napja

Egyszer csináltam de az nem annyira ízlett.

válasz erre

Sandy

8 éve, 3 hónapja és 25 napja

Ez biztos jobb mint egy bolti.

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 3 hónapja és 25 napja

Kipróbálom. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

8 éve, 3 hónapja és 25 napja

Én szoktam csinálni, ilyet már bazsalikom helyett oregánót használok és egy kis fokhagymát is teszek bele.

válasz erre