13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Paradicsomdiéta: Egy hét alatt akár három mínusz kiló!

2013. november 12.
5.7331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Zöldségek tekintetében a nyár egyik slágerterméke alighanem a paradicsom, amelyet nem csak a könnyed olaszos ételek mellé kellemes fogyasztani, hanem azért is, mert salaktalanító és vízhajtó hatása miatt akár néhány mínusz kilótól is megszabadíthat minket.


A paradicsomdiéta nem csak fogyókúrázóknak ajánlott, hanem azoknak is, akik szeretnék kiüríteni szervezetükből a káros anyagokat, vagy csak szimplán megőrizni jó alakjukat. A paradicsomon alapuló diéta egy tápanyagban gazdag fogyókúra. A zöldség elsődleges titka az, hogy míg emésztése és lebontása rendkívül sok energiát vesz igénybe, a szénhidrátoknak nem lesz idejük lerakódni a szervezetben, hiszen a cukrok energiává és nem zsírrá alakulnak át a szervezetben, így nincs mi lerakódjon. Ami ezzel együtt fontos még, hogy a zöldség rengeteg C-vitamint is tartalmaz, ami pedig a meglévő zsírsejteket is képes tovább égetni, az anyagcserét pedig meggyorsítani.

A paradicsomdiéta során az anyagcserét alaposan felgyorsítják még a zöldségben megtalálható növényi rostok, amelyek átmossák a beleket, így könnyedén segítenek a salakanyagok kiürítésében is, tehát a nyári méregtelenítés is egyszerre lezajlik a diétának köszönhetően. A fentieken túl a paradicsom remek segítség a vízhajtásban is, tipikusan a has tájékán megragadt víztől szabadítja meg a szervezetet, így a puffadás ellen is hatásos lehet.

A paradicsomdiéta során elengedhetetlenül fontos, hogy naponta kellő mennyiségű paradicsomot fogyasszunk el, máskülönben a sikeres fogyókúra és a három mínusz kiló nem garantált. Ennek érdekében minden étkezéshez együnk legalább két paradicsomot vagy igyunk két deciliter paradicsomlevet, de akár önmagában is fogyaszthatjuk az ízletes zöldséget és a belőle készült rostost, ami mellé fontos, hogy naponta legalább 2 liter tiszta ásványvizet is magunkhoz vegyünk.
5 hozzászólás

Kunoichi

9 éve, 8 napja

Én a paradicsom evés után éhes vagyok mosolygó smiley

válasz erre

Gizus

11 éve, 3 hónapja és 8 napja

jól hangzik, lehet kipróbálom majd az ünnepek után röhögő smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 3 hónapja és 9 napja

Egyszer kipróbáltam, de nálam nem vált be

válasz erre

csillucs

11 éve, 3 hónapja és 9 napja

Én imádom a paradicsomot, de ezt a fogyókúrát nem tudnám véghez vinni

válasz erre

bettike

11 éve, 3 hónapja és 9 napja

Érdemes kipróbálni!

válasz erre