30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Paradicsomágyon sült csirke

2016. április 26.
1.9970
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy ízletes paradicsomos csirkés receptet mutatunk ma, amit bármikor könnyedén összedobhatunk a hétköznapokon is. Bármilyen csirkerészt használhatunk hozzá, így diétába is beilleszthető a finom étel.
 


Hozzávalók:
500-600 g csirkerész
provence-i fűszerkeverék
egy fej fokhagyma
olívaolaj
400 g koktélparadicsom
2 csokor újhagyma

rozmaringágak

Elkészítés:
A csirkéket mossuk meg, majd dörzsöljük be alaposan a sóval és a fűszerkeverékkel, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Egy nagyobb tepsibe tegyük bele a megmosott paradicsomokat, a félbe vágott újhagymát, valamint a szintén félbe vágott fokhagymát. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk sóval és ráhelyezzük a csirkéket.

Szórjunk rá néhány rozmaringágat, majd fedjük le és előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük. Vegyük le a fedőt a csirkéről, majd további 10-15 percig süssük, hogy jó ropogós legyen.
4 hozzászólás

csillucs

9 éve, 10 hónapja és 23 napja

Én egy kis burgonyát is raknék mellé mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 10 hónapja és 24 napja

Egyszerű semmi bonyolultság mégis valami új.

válasz erre

Kicsi

9 éve, 10 hónapja és 24 napja

Ezt tuti megcsinálom,nagyon jónak tűnik,és minden hozzávalót szeretek! mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

9 éve, 10 hónapja és 24 napja

Paradicsommal még nem csináltam csirkét. Pedig jó ötlet.

válasz erre