23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Paprikás lisztben sült halfilé

2019. június 29.
9.5261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes sült hal, amit a nyáron során mindenképpen el kell majd készítened. Nem kell hozzá sok minden és egy friss salátával, vagy egy kis rizzsel tálalva tökéletes ebédre vagy vacsorára.
 


Hozzávalók:
400 g tőkehalfilé
só, bors ízlés szerint
3 evőkanál finomliszt
1 evőkanál füstölt pirospaprika
2 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A halat mossuk meg és vágjuk tetszés szerinti formákra. Szórjuk meg sóval és borssal. A lisztet keverjük el a pirospaprikával és forgassuk meg benne a halszeleteket. Ezután már nincs is más dolgunk, mint kisütni őket forró olajban.

Arra érdemes figyelni,hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a hal könnyen ki tud száradni, közepes lángon süssük meg.
nincs még hozzászólás