23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Paprikás krumpli

2018. február 02.
1.8441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy klasszikus magyar étel, melyet szinte bármikor össze lehet dobni otthon, ha van egy kis krumpli, és egy kis házi kolbász. A Paprikás krumplit ráadásul úgy ízesítjük, ahogy csak szeretnénk, lehet gazdagon megpakolni minden földi jóval.
 


Hozzávalók:
1 kg burgonya
150 g szárazkolbász
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál étolaj
2 teáskanál pirospaprika
só, bors

Elkészítés:
A főzés legnehezebb részével kezdjük, azaz meghámozzuk a krumplikat és felkockázzuk őket. A hagymát vágjuk apróra, míg a kolbászt karikákra. Egy nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, majd megpároljuk rajta a hagymát. Ezután lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Ezt követően mehet bele a krumpli, a kolbász, a zúzott fokhagyma és a só, bors. Pici vízzel felöntjük.

Közepes lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk is.

Fotó: mindmegette.hu
2 hozzászólás

zitucska

7 éve, 11 hónapja és 20 napja

Szalonnát is rakok bele. Úgy az igazi.

válasz erre

becky

7 éve, 11 hónapja és 20 napja

nem vagyok oda érte túlságosan, sajnos anyukám mindig nagyon olajosan csinálta

válasz erre