Hozzávalók:
1 kg burgonya
150 g szárazkolbász
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál étolaj
2 teáskanál pirospaprika
só, bors
Elkészítés:
A főzés legnehezebb részével kezdjük, azaz meghámozzuk a krumplikat és felkockázzuk őket. A hagymát vágjuk apróra, míg a kolbászt karikákra. Egy nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, majd megpároljuk rajta a hagymát. Ezután lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Ezt követően mehet bele a krumpli, a kolbász, a zúzott fokhagyma és a só, bors. Pici vízzel felöntjük.
Közepes lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk is.
Fotó: mindmegette.hu