22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Paprikakrémleves

2016. április 12.
2.0691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed, kellemes krémleves, ami nagyon egészséges, mivel rengeteg vitamint tartalmaz. Bármikor elkészíthető, nem kell a szezonra várni. Bátran ízesíthetjük kedvünk szerint friss fűszerekkel.
 


Hozzávalók:
3 db piros kaliforniai paprika
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
500 ml alaplé
100 ml tejszín
só, bors ízlés szerint
2 teáskanál balzsamecet

Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg és vágjuk kockákra a hagymával együtt. Kevés olívaolajon megpároljuk a paprikát és a hagymát, majd felöntjük az alapélével és hagyjuk 15-20 percig főni. Ha megfőtt, akkor vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük.

Majd tegyük vissza és öntsük bele a tejszínt. Sóval és borssal ízesítünk. Végül tálaljuk és meglocsoljuk kevés balzsamecettel vagy tejföllel.
3 hozzászólás

mokus84

9 éve, 11 hónapja és 9 napja

Nem lehet rossz íze és hamar megvan.

válasz erre

csillucs

9 éve, 11 hónapja és 9 napja

Na ez aztán nagyon gyors leves.

válasz erre

Lolaa

9 éve, 11 hónapja és 9 napja

Kápia paprikából szoktam krémlevest készíteni. Úgy nekem finomabb. mosolygó smiley

válasz erre