Hozzávalók:
350 g túró
200 g liszt
100 g cukor
1 db tojás
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy tálban először keverjük el a túrót, a cukrot, a tojást, a vaníliát és a citrom reszelt héját. Egy másik tálba mehet a liszt, a só és a sütőpor. Adagoljuk lassan a túróhoz a lisztes keveréket és jól dolgozzuk össze a tésztát. Ezután nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, majd szaggassuk ki a fánkokat. A közepüket lyukasszuk ki és abból készítsünk gombócokat.
Forró olajban süssük ki a gombócokat és a fánkokat, majd hagyjuk lecsepegni. Tálaláskor a fánkokra tegyünk ízlés szerint tejfölt és lekvárt, majd mehet mindegyikre egy gombóc.