Hozzávalók:
3 szelet kenyér
1 db kígyóuborka
2-3 szem paradicsom
fél lila hagyma
3 teáskanál kapribogyó
10 db olajbogyó
0,5 dl olívaolaj
3 evőkanál vörösborecet
só, bors ízlés szerint
1 marék bazsalikom
Elkészítés:
A kenyeret vágjuk kockákra és a sütőben pár perc alatt pirítsuk aranybarnára. A paradicsomokat szintén kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. Az uborkát vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk kockákra. A hagymát vékony szeletekre vágjuk a nagyobb olajbogyókat és kapribogyókat elvágjuk.
Az összes hozzávalót összekeverjük, majd az olívaolaj és a borecet keverékével meglocsoljuk. Sóval, borssal ízesítünk, majd megszórjuk az összetépkedett bazsalikommal. Behűtve tálaljuk.