4 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Panzanella saláta

2016. június 28.
2.3511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy könnyed nyárias saláta receptet mutatunk, mely egy toszkán recept. Grillételekhez nagyszerű választás, de magában is fogyasztható. Az étel alapja a paradicsom és egy jó mediterrán kenyér. Nagyon egyszerű elkészíteni.


Hozzávalók:
3 szelet kenyér
1 db kígyóuborka
2-3 szem paradicsom
fél lila hagyma
3 teáskanál kapribogyó
10 db olajbogyó
0,5 dl olívaolaj
3 evőkanál vörösborecet
só, bors ízlés szerint
1 marék bazsalikom

Elkészítés:
A kenyeret vágjuk kockákra és a sütőben pár perc alatt pirítsuk aranybarnára. A paradicsomokat szintén kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. Az uborkát vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk kockákra. A hagymát vékony szeletekre vágjuk a nagyobb olajbogyókat és kapribogyókat elvágjuk.

Az összes hozzávalót összekeverjük, majd az olívaolaj és a borecet keverékével meglocsoljuk. Sóval, borssal ízesítünk, majd megszórjuk az összetépkedett bazsalikommal. Behűtve tálaljuk.
4 hozzászólás

Minoni

9 éve, 2 hónapja és 6 napja

Kenyér és paradicsom elég egyszerű.

válasz erre

Mirjam

9 éve, 2 hónapja és 6 napja

Jó kis saláta recept.

válasz erre

blondi

9 éve, 2 hónapja és 6 napja

Nem ettem még, de egészen egyszerű úgyhogy kipróbálom. mosolygó smiley

válasz erre

mokus84

9 éve, 2 hónapja és 6 napja

eddig még nem hallottam erről, de finomnak tűnik

válasz erre