Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 evőkanál kristálycukor
2 db tojás
2-3 dl tej
szénsavas ásványvíz vagy szóda
egy kevés olaj sütéshez
Elkészítés:
Előveszünk egy nagy tálat, beleöntjük a lisztet, majd a tojásokat beleütjük, ezután jöhet a tej és a cukor. Egy robotgép segítségével elkezdjük összekeverni és szép fokozatosan közben hozzáadjuk a szódát.
Annyi szódát adunk hozzá, míg a tésztaalap kicsit sűrű, de folyékony állagú nem lesz. Aki sűrűbben szereti az kevesebb szódát rak bele, aki folyékonyabban szereti, az többet.
Egy palacsintasütőbe néhány csepp olajat teszünk, felhevítjük és elkezdjük kisütni a palacsintákat. Lehet vastag tésztájú vagy vékony, ki hogy szereti. És végül megtöltjük kedvenc töltelékünkkel, de magában is fogyasztható.