31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Padlizsánkrémleves

2015. április 06.
2.4423
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed krémleves, melyet gyorsan elkészíthetünk. A padlizsán sok vitamint is tartalmaz. A nehéz ételek után jól fog esni egy ilyen leves.


Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
150 ml főzőtejszín
1 csipet só és bors
víz

Elkészítés:
A padlizsánt vágjuk félbe és tegyük a sütőbe 25 percre, 175 fokon, hogy megpuhuljon. A fokhagymát és a vöröshagymát vágjuk apróra, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg.

A padlizsánok belsejét kikaparjuk és a hagymával együtt kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és összefőzzük 5 perc alatt. Végül beletesszük a tejszínt és egy botmixer segítségével pürésítjük.
3 hozzászólás

mokus84

11 éve, 15 napja

Nagyon jók ezek a krémlevesek.

válasz erre

eperjam

11 éve, 15 napja

De érdekes, jogy meg kell sütni a padlizsánt.

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 16 napja

Szeretem a padlizsánt úgyhogy ez is biztos finom.

válasz erre