Hozzávalók:
270 g kecskesajt
470 ml extra szűz olívaolaj
1 teáskanál piros csili pehely
1 teáskanál egész édeskömény
2 teáskanál rózsabors
4 db citromhéj csík
4 babérlevél
6 ágl friss kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Vágjuk a kecskesajtot nyolc egyenlő részre és formázzunk belőlük golyókat. Ezután egy zárható dobozba vagy üvegbe öntsünk olívaolajat és szórjuk bele a csilit, az édesköményt, a borsot és a kecskesajtot is. Szórjuk bele a többi fűszert is, majd ha kell, akkor még öntsünk rá olajat, hogy teljesen befedje a sajtot.
Tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összekeveredjenek, majd tálalhatjuk is a pikáns kecskesajtokat.