27 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Pácolt kecskesajt recept

2017. június 06.
9.2903
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyári nagy melegben a könnyedebb ételeket valahogy jobban kedveljük, így ma mutatunk egy nagyon egyszerű előétel receptet, amitől tutira hátat fognak dobni a vendégeid.


Hozzávalók:
270 g kecskesajt
470 ml extra szűz olívaolaj
1 teáskanál piros csili pehely
1 teáskanál egész édeskömény
2 teáskanál rózsabors
4 db citromhéj csík
4 babérlevél
6 ágl friss kakukkfű
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Vágjuk a kecskesajtot nyolc egyenlő részre és formázzunk belőlük golyókat. Ezután egy zárható dobozba vagy üvegbe öntsünk olívaolajat és szórjuk bele a csilit, az édesköményt, a borsot és a kecskesajtot is. Szórjuk bele a többi fűszert is, majd ha kell, akkor még öntsünk rá olajat, hogy teljesen befedje a sajtot.

Tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összekeveredjenek, majd tálalhatjuk is a pikáns kecskesajtokat.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

8 éve, 8 hónapja és 8 napja

Szeretem a kecskesajtot és ez istenien néz ki.

válasz erre

Lili

8 éve, 8 hónapja és 8 napja

Wow de guszta.

válasz erre