Hozzávalók:
500 g tészta
400 g paradicsompüré
150 g koktélparadicsom
100 g mozzarella
50 g pecorino sajt
50 g fontina sajt
50 g gorgonzola
5 dl zsíros tejszín
2 evőkanálnyi ricotta
6 levél friss bazsalikom
4 evőkanálnyi vaj
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. Egy tálban kimérjük a reszelt vagy darabolt sajtokat és hozzájuk keverjük a paradicsompürét, valamint a tejszínt. Egy hőálló tálat kenjünk ki vajjal és keverjük össze benne a sajtos szószt és a tésztát. A bazsalikomot durván vágjuk össze és keverjük a tésztába.
A maradék vajat dobáljuk a tésztára a féle vágott koktélparadicsomokkal együtt. Előmelegített sütőben 220 fokon, 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha minden sajt teljesen megolvadt.