24 °C
szórványos felhőzet
2024. június 19., szerda
Gyárfás

Öt romantikus és klasszikus film a hideg, téli estékre

2013. november 28.
3.8751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A hideg beköszöntével egyre több időt töltünk otthon, begubózva a tévé előtt, de unalmasak már a csatornákon folyton ismétlődő régi filmek, ezért mi most ajánlunk öt igazi, klasszikus, romantikus filmet, amitől a párunk is biztosan szerelmes hangulatba fog kerülni.


Elfújta a szél
Szerelem, ármány, veszedelmes viszonyok az amerikai polgárháború idején, ez mind az Elfújta a szél, a világ egyik leghíresebb "szappanoperája", mely a viszonzatlan szerelemről, a meggyötört szívekről és a polgárháborús körülményekről szól.

A film 1939-ben debütált és összesen nyolc Oscar-díjat kapott az alkotás. A film egy déli ültetvényes lányának életéről szól, Scarlett O'Haráról, aki reménytelenül szerelmes a szomszédos ültetvényes fiába, azonban a fiú egy másik lányba szerelmes és el is veszi feleségül. Ennek dacára bosszúból Scarlett hozzá megy a lány bátyjához, ám a férfi a polgárháborúban hamar elesik. Ezután Scarlettnek meg kell küzdeni a polgárháború szomorúságaival és szerelme iránti érzéseivel.

Casablanca
A Kertész Mihály által rendezett 1942-es film, a II. világháború idején játszódik, Marokkóban Casablancán. Egy szerelmi háromszög beteljesedését láthatjuk, illetve hogy hogyan menekülnek a franciák a Harmadik Birodalom elől. Az összetört szívű Rick a legmenőbb éjszakai mulatót működtet a városban, ahol egyik este meglátja bárjában azt a nőt, aki azelőtt elhagyta. A nő megkéri Ricket, hogy segítsen férjének megszökni az államokba, de a sármos férfi nem tudja mi tévő legyen, mivel még mindig szerelmes a nőbe.

Casablanca

Casablanca


A film apropója, hogy a forgatókönyvet a forgatás alatt írták, így sokszor a szereplők nem tudták, hogy hogyan is fog folytatódni másnap a szerepük. Ebben a filmben hangzik el az a bizonyos híres mondat:
Ez egy csodálatos barátság kezdete


Római vakáció
Az 1953-ban készült romantikus film főszerepében Audrey Hepburnt láthatjuk, aki ebben a filmben debütált, - és azonnal Oscar-díjat is kapott szerepéért - és hamarosan az 1950-es évek egyik legnagyobb ikonjává vált.

Római vakáció

Római vakáció


A filmben Audrey egy hercegnőt alakít, aki Rómába utazik, hogy felfedezze a várost. Ám a szülei nem akarják elengedni, így egy éjszaka megszökik és találkozik egy amerikai riporterrel, akivel egy különleges kapcsolat alakul ki. A szabadelvű újságíró rengeteget mesél a lánynak a világ csodáiról, akit nem csak a történetek, de a férfi maga is rabul ejt.

Bonnie és Clyde
Nincs olyan ember a földön, aki ne ismerné Bonnie és Clyde igaz történetét. Ebben az 1967-es mozifilmben az ámokfutó szerelmespár, újkori Robin Hood-szerepben tetszeleg elferdítve az eredeti sztorit, azonban nem csak ezzel, hanem azzal is újat mutat a film, hogy itt jelent meg először a lassított felvétel mozifilmen.

Bonnie és Clyde

Bonnie és Clyde


Az unalmas kisvárosi életet élő Bonnie egy napon megismerkedik a bűnöző Clyde-al, és elkalauzolja a lányt a bankrablók világába. Igazi szerelem szövődik közöttük, miközben sorban rabolják Amerika bankjait. A híres mondat a filmből pedig így hangzik:
Bankrablók vagyunk!


E.T. - A földönkívüli
A kis földönkívüli, aki meghódította az egész világot és belopta magát a szívünkbe. Az 1982-es Steven Spielberg által rendezett, négy Oscar-díjjal jutalmazott remekműben ismerhetjük meg E.T.-t a legkedvesebb űrlényt, akivel valaha is találkozhattunk a filmtörténet során.

E.T. - a földönkívüli

E.T. - a földönkívüli


A film egy magányos kis űrlény és egy csonka családban, szintén magányosan élő kisfiú érzelmekben gazdag barátságáról szól. Olyannyira kötődnek egymáshoz, hogy telepatikus úton tudnak egymással kommunikálni, és amikor E.T. beteg lesz, akkor Elliott is ágyba kényszerül. Természetesen a titkosszolgálat tudomást szerez a kis földönkívüliről, ezért Elliottnak és barátjának menekülnie kell.

Ezek a filmek a filmtörténelem legendás alapkövei, így mindenképpen érdemes őket megnézni, de zsebkendőt ne felejtsünk el a közelünkbe készíteni, hiszen az érzelmekben gazdag jelenetek miatt biztosan könnybe lábad majd a szemünk.
9 hozzászólás

vodor48

11 éve, 5 hónapja és 12 napja

Ebből a felsorolásból, szerintem az ET kicsit kilóg.
A Római vakációt és a Casablanca-t többször is láttam.
Nem, nem azért mert romantikus alkat lennék, egyszerűen csak jó filmekmosolygó smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 5 hónapja és 12 napja

mártuci írta:
Ajánlanám az ilyen filmajánló oldalra érdemes lenne már az elérési linket is csatolni. Szerintem sokan örülnének neki.
Az egy icipicit illegális lenne nem gondolod? kacsintó smiley

válasz erre

mártuci

11 éve, 5 hónapja és 12 napja

Ajánlanám az ilyen filmajánló oldalra érdemes lenne már az elérési linket is csatolni. Szerintem sokan örülnének neki.

válasz erre

Sandy

11 éve, 5 hónapja és 19 napja

Szuper ajánló, mindent végignézem sorban.mosolygó smiley

válasz erre

becky

11 éve, 5 hónapja és 19 napja

ET de jó...mosolygó smiley És milyen nagyon régen láttam már...

válasz erre

Sonci

11 éve, 5 hónapja és 19 napja

Húúú de jó kis romantika csomag!mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 5 hónapja és 19 napja

Casablanca-t én is szeretem mosolygó smiley meg E.T.-t is de azt többet nem nézem meg mert nagyon megható és megsirat

válasz erre

moni1294

11 éve, 5 hónapja és 19 napja

Casablanca... De rég láttam...mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 5 hónapja és 19 napja

De jó kis film válogatás mosolygó smiley van amit még nem láttam

válasz erre