27 °C
erős felhőzet
2024. június 22., szombat
Paulina

Öt izgalmas történelmi könyv, melyek kikapcsolnak a hideg téli estéken

2023. december 02.
74.4801
Mariann profilja, adatai
Mariann
December sokak számára a pihenősebb időszakba tartozik, ugyanis az ünnepeknek köszönhetően nem kell annyit dolgoznia az embernek, emiatt több idő jut olyan hobbikra, mint például az olvasás. Olvasni jó, ezért ma mutatunk néhány olyan könyvet, melyek nem csak izgalmas történeteket tárnak fel, de elkalauzolnak bennünket a történelem bugyraiba és megismerhetünk olyan karaktereket, akik motiválhatnak bennünket.


Mörk Leonóra: A Hellinger-Madonna

Mörk Leonóra írónak eredetileg 2014-ben jelent meg A Hellinger-Madonna című könyve, melyet most kicsit átdolgozott és kibővített. A regény két fiatal nőről szól, akiket ötszáz év választ el egymástól, de valami mégis összeköti őket. Ráadásul itt van egy Madonna-kép, ami után Kata elkezd kutatni és elutazik Németországba, hogy megismerkedjen a mű új tulajdonosával, aki nem hajlandó lemondani a képről, de tesz egy váratlan ajánlatot. Nyomozzanak együtt és derítsék ki a festményt övező rejtélyt.

A cselekmény elrepít bennünket az 1500-as évek Wittenbergjébe, és feltárul egy izgalmas titok, amire senki sem számít. Ha már beszerezted korábban Leonóra könyvét, akkor érdemes ezt a kötetet is beszerezni.
(Jaffa kiadó, 4.499,-)Justine Picardie: Miss Dior

A híres Dior márkát talán senkinek nem kell bemutatni, de a divatháznak is van egy különleges története, melyből kapunk egy kis ízelítőt ebben a regényben. A könyv Christian Dior, világhírű divattervező húgának, Catherine Dior-nak a történetét mutatja be, melyben van árulás, szépség, elnyomás, fasizmus és szabadság is. Catherine ihlette Christian Dior első és leghíresebb parfümjét, és ő gyakorolta a tervező nőiességről alkotott képére a legnagyobb hatást.

Az író végigköveti könyvében a testvérek útját a megszállt Párizsban, ahol Christian a divatszakma titkait igyekezett ellesni, Catherine pedig a francia ellenállási mozgalom tagjaként vívta a harcát, amíg csak el nem fogta a Gestapo és nem deportálták a ravensbrücki koncentrációs táborba.
(Európa kiadó, 5.999,-)Sophie Haydock: A múzsák csókja

Az írónő debütáló könyve Egon Schiele festőművész négy múzsájáról szól, akiket a világ jól ismer festményeiről, ám a nők történetét kevesen ismerik. A múzsák csókja csodálatos történet a mindent elsöprő szenvedélyről, a művészi útkeresésről és a féltékenység pusztító erejéről. A cselekmény a fényűző Bécsben játszódik a huszadik század hajnalán, amikor virágzott a művészet és a kultúra. A négy nő úgy dönt, kezükbe veszik a sorsukat és mindent kockára tesznek egyetlen férfiért, Egon Schieléért.

Mindeközben megismerhetjük a négy nő vágyát, céljait és azt is, hogy mindezért milyen árat kell megfizetniük egy ellentmondásokkal teli világban. A könyvben mindegyik nőről találunk egy festményt, melyeket Egon készített.
(Libri kiadó, 4.999,-)Káli-Rozmis Barbara: Szenvedély a rang fogságában

Az író második könyve ismét elkalauzol bennünket Sissi, azaz Erzsébet királyné világába, akiről még többet tudhatunk meg, legfőképpen érzéseiről. Sisi, ahogy ebből a könyvből megismerjük, alapvetően magányos és elkeseredett ember, aki nehezen vagy egyáltalán nem tud és nem is akar megfelelni az arisztokrata körök elvárásainak. Ez a könyv Erzsébet királyné szenvedélyeiről szól, melyek verseiből és leveleiből előtűnnek. Mindezek mellett olvashatunk a kor politikai helyzetéről, ami végül vérontáshoz vezetett.

A könyvben különböző fotókat és illusztrációkat találunk a királynéről, valamint a kor akkori fontos szereplőiről, helyszínekről. Aki kedveli ezt a korszakot és persze Sisi-t, annak kötelező lesz elolvasnia.
(Helikon kiadó, 6.999,-)Hannah Pick-Goslar: Barátnőm, Anne Frank

Hannah holokauszt túlélő barátnője történetét meséli el, akit a II. világháború során veszített el. 1942-őt írunk, amikor Hannah átmegy barátnőjéhez, Annéhoz, ám senkit nem talál otthon, az egész család eltűnt. A kislány szülei azt állítják, hogy a család Svájcba menekült, ám miután letartóztatják őket a nácik és Bergen-Belsenbe szállítják őket rájön, hogy barátnője is a nácik fogságába esett és nagyon rossz állapotban van.

Hannah igyekszik megmenteni barátnőjét, ám egyre kisebb az esély a túlélésre. Ez a regény egy életen át tartó barátság memoárja, melyben a lelkierő és a remény is megjelenik. A könyv végén több eredeti fotót találunk a családokról és a két barátnőről.
(Európa kiadó, 5.999,-)5 hozzászólás

bettike

7 hónapja, 5 napja

Szuper ajánlat, köszönjük szépen!

válasz erre

Tekla

7 hónapja, 5 napja

Jobban kedvelem a romantikus, vicces könyveket.

válasz erre

Kicsilány06

7 hónapja, 6 napja

A Diorra nagyon kíváncsi vagyok!

válasz erre

Pillangó

7 hónapja, 6 napja

Izgalmas könyvek, de a Miss Dior tetszik a legjobban.

válasz erre

Bogyó

7 hónapja, 1 hete

Az utolsó az nagyon jól hangzik, szeretem a II VH könyveket.

válasz erre