Hozzávalók:
4 db tojás
só, bors ízlés szerint
350 g finomliszt
2,5 dl tej
2 db vöröshagyma
200 g ementáli sajt
50 g füstölt sajt
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel, majd szórjuk meg sóval és borssal. Keverjük a liszthez a tojásokat, valamint a tejet. Keverjük össze alaposan és pihentessük a tésztát 20 percig. Közben a hagymát vágjuk karikákra, majd kevés olajon 10 perc alatt karamellizáljuk. Tegyünk fel egy nagy edényben sós vizet, majd amikor már lobog kezdjük el kiszaggatni a galuskákat.
Főzzük őket meg, majd szűrjük le és tegyük egy tűzálló edénybe. Szórjuk rá a hagymát, valamint az ementáli sajtot és keverjük össze. Szórjuk rá a füstölt sajtot és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük.