20 °C
erős felhőzet
2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Osztrák sajtos galuska

2019. november 03.
12.1871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon sajtos, ízletes galuska, melyet akár tovább lehet turbózni egy kis baconnel. A galuskát könnyen össze lehet dobni, csupán a szaggatás egy kis időigényes a tapasztalatlan otthoni szakácsoknak.


Hozzávalók:
4 db tojás
só, bors ízlés szerint
350 g finomliszt
2,5 dl tej
2 db vöröshagyma
200 g ementáli sajt
50 g füstölt sajt

Elkészítés:
A tojásokat verjük fel, majd szórjuk meg sóval és borssal. Keverjük a liszthez a tojásokat, valamint a tejet. Keverjük össze alaposan és pihentessük a tésztát 20 percig. Közben a hagymát vágjuk karikákra, majd kevés olajon 10 perc alatt karamellizáljuk. Tegyünk fel egy nagy edényben sós vizet, majd amikor már lobog kezdjük el kiszaggatni a galuskákat.

Főzzük őket meg, majd szűrjük le és tegyük egy tűzálló edénybe. Szórjuk rá a hagymát, valamint az ementáli sajtot és keverjük össze. Szórjuk rá a füstölt sajtot és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük.
nincs még hozzászólás