27 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Őszibarackleves

2015. március 24.
2.2253
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed gyümölcsös krémleves, melyet érdemes hidegen fogyasztani. Elkészítése egyszerű és gyors, ilyenkor tavasszal vagy nyáron is nagyon jóp tud esni.


Hozzávalók:
800 g őszibarack kb. 1,5 konzerv
4 dl tej
2 dl tejszín
0,5 dl barackpálinka
3 evőkanál méz
1 csipetnyi fahéj

Elkészítés:
A barackokat megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. A negyedét félrerakjuk, a többit egy edenybe tesszük. Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a barackpálinkát és a mézet. Egy botmixer segítségével pürésítjük az egészet. Ha túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá kevés vizet.

Ezt követően adjuk hozzá a félretett barackokat és tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön. Fahejjal megszórva tálaljuk.
2 hozzászólás

leoni

11 éve, 1 hónapja

De fura, hogy nem kell főzni.

válasz erre

Móni

11 éve, 1 hónapja

még flőzni sem kell, király

válasz erre