Hozzávalók:
2 csésze fejes káposzta
2 csésze lila káposzta
2 csésze kel
2 csésze mángold
2 csésze aprított sárgarépa
2 szál zöldhagyma
1 db mogyoróhagyma
pici kendermag
1/3 csésze citromlé
1/4 csésze olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom héja
pici só, pirospaprika
Elkészítés:
A zöldségeket vágjuk össze nagyon vékony csíkokra, majd egy nagy tálban keverjük össze őket. A citromlevet keverjük el az olívaolajjal és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a reszelt citromhéjat, a sót és a pirospaprikát. Ezzel az egyszerű dresszinggel öntsük le a salátát és alaposan forgassuk össze. Ezután szórjuk meg a kendermaggal és tegyük a hűtőbe 30 percre.
Ezután azonnal fogyaszthatjuk is az isteni színes káposztasalátát.