Hozzávalók:
500 g szilva
400 g finomliszt
100 g mandulaliszt
5 db tojás
250 g porcukor
200 g vaj
1 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a cukor felével. A puha vajat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a reszelt citromot. Ehhez a masszához adjuk adagokban a tejet, a lisztet és a sütőport.
Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásokat. A szilvát megmossuk félbe vágjuk és kimagozzuk. A tésztát tepsibe tesszük rászórjuk a szilvát és betesszük előmelegített sütőbe 170 fokon 30-35 percig sütjük.