Hozzávalók:
7 db sárgarépa
3 db fehérrépa
2 db retek
3 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dl zöldség alaplé
2 dl tejszín
só, bors
Elkészítés
A répákat és a retket meghámozzuk és negyedekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mézet, az olajat, sót és borsot és ezzel megkenjük a zöldségeket, majd tepsire tesszük őket. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Közben a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Ezután a sült zöldségeket tesszük bele és felöntjük az alaplével. Összeforraljuk a zöldségeket, majd egy botmixer segítségével pürésítjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt és ha kell, akkor fűszerezzük még.