Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
fél póréhagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db zeller
1 db édeskömény
2 db burgonya
só, bors ízlés szerint
5 db babérlevél
3 gerezd fokhagyma
5 db zellerlevél
friss petrezselyem ízlés szerint
friss bazsalikom ízlés szerint
150 g sűrített paradicsom
400 g darabolt konzerv paradicsom
1,5 l alaplé
1 db cukkini
1 db kelkáposzta
1 konzerv vörös bab
75 g parmezán sajt
Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, majd pucoljuk meg és tetszés szerint vágjuk őket össze. Egy nagy lábosba tegyünk olajat, majd picit pároljuk meg rajta a hagymákat és a zöldségeket. Ízlés szerint megszórjuk közben sóval és borssal. Hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a sűrített és az aprított paradicsomot. Felaprítjuk és hozzáadjuk a zellerlevelet, a bazsalikomot és a petrezselymet.
Ezután felöntjük az egészet és közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőttek, akkor mehet bele a cukkini, a kelkáposzta és a lecsepegtetett bab is. Felforraljuk és további 15-20 percig főzzük a levest. Csak a legvégén szórjuk meg a sajttal és még némi bazsalikommal.