0 °C
erős felhőzet
2025. február 18., kedd
Bernadett

Őszi minestrone leves

2018. október 16.
12.9551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk az olaszok kedvenc levese, a minestrone, melyet őszi zöldségekből is elkészíthetünk. Ez egy igazán gazdag leves, így ha Te is kedveled az ilyen leveseket, akkor mindenképpen készítsd el friss alapanyagokból.


Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
fél póréhagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db zeller
1 db édeskömény
2 db burgonya
só, bors ízlés szerint
5 db babérlevél
3 gerezd fokhagyma
5 db zellerlevél
friss petrezselyem ízlés szerint
friss bazsalikom ízlés szerint
150 g sűrített paradicsom
400 g darabolt konzerv paradicsom
1,5 l alaplé
1 db cukkini
1 db kelkáposzta
1 konzerv vörös bab
75 g parmezán sajt

Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, majd pucoljuk meg és tetszés szerint vágjuk őket össze. Egy nagy lábosba tegyünk olajat, majd picit pároljuk meg rajta a hagymákat és a zöldségeket. Ízlés szerint megszórjuk közben sóval és borssal. Hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a sűrített és az aprított paradicsomot. Felaprítjuk és hozzáadjuk a zellerlevelet, a bazsalikomot és a petrezselymet.

Ezután felöntjük az egészet és közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőttek, akkor mehet bele a cukkini, a kelkáposzta és a lecsepegtetett bab is. Felforraljuk és további 15-20 percig főzzük a levest. Csak a legvégén szórjuk meg a sajttal és még némi bazsalikommal.
3 hozzászólás

Linda

6 éve, 10 hónapja és 21 napja

Durva leves

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 10 hónapja és 21 napja

Jó ez a leves.

válasz erre

moni1294

6 éve, 10 hónapja és 21 napja

Nekem ez már túl sok zöldség és hús nélkül nem biztos h nekem való.

válasz erre