11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 04., hétfő
Kázmér

Őszi könyvújdonságok

2017. október 01.
8.5751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ősszel sokan szeretnek olvasni a hideg estéken, éppen ezért ilyenkor rengeteg újdonság jelenik meg. Nincs is jobb program egy őszi estén, mint bekuckózni egy jó meleg takaróba, egy jó könyvvel a kezünkben. Mai cikkünkben bemutatunk néhány izgalmas könyvet, melyek már elérhetőek a könyvesboltokban.


Camille Aubray: A Picasso-kaland

1936 tavaszán a francia Riviéra egyik kis falujába egy titokzatos vendég érkezik. A Café Paradis-ból rendeli ebédjét, amelyet mindennap a kávéház-tulajdonosék 17 éves lánya, Ondine visz házhoz. Hamarosan kiderül, hogy a rejtélyes vendég Pablo Picasso, aki magánéleti válsága miatt menekült el Párizsból. A fiatal lány a híres festő modellje, majd szeretője lesz. A rövid, szenvedélyes kapcsolatból két tárgyi emlék marad Ondine-nak: egy jegyzetfüzet a festőnek főzött receptekkel meg egy kép, a Lány az ablakban, amelyet a lány elrejt. Hosszú évek múltán a lány unokája, Céline napjaink New Yorkjából elindul a festmény után, meg kell tudni, hogyan került nagymamájához Picasso festménye.

Camille Aubray írónő nagyon ügyesen szövi az olykor krimiszerűen izgalmas történetszálakat. Visszamehetünk az időbe, és átélhetjük az akkori szerelmet.
(Geopen kiadó, 3 990,-)


John Grisham: A súgó

Greg Myers börtönviselt exügyvéd panaszbeadvánnyal fordul a Bírák Fegyelmi Tanácsához: állítása szerint, az amerikai történelem legsúlyosabb korrupciós ügyére bukkant rá. A Tanács két nyomozójának, Lacy Stoltznak és Hugo Hatchnek ki kell derítenie, hogy megalapozott-e a vád, miszerint a floridai McDover bírónőt megvásárolta egy szervezett bűnözői banda. A maffiózók kaszinót működtetnek és már hosszú évek óta jó kapcsolatot ápolnak a helyi bírónővel. Lacynek és Hugonak hamar rá kell döbbenniük, hogy ez az ügy nem lesz könnyű, az életüket is kockáztathatják a nyomozás során.

John Grisham, a jogi thriller nagymestere legújabb történetével nem csak szórakoztat, hanem lenyűgöz és megdöbbent.
(Geopen kiadó, 4 100,-)


Őszi könyvújdonságok - 2. kép

Anthony Capella: Vendéglő a Vezúvnál

James Gould a második világháború idején a megszállt Nápolyba érkezik egy különös feladattal. Esküvői biztosként korlátoznia kell a brit katonák és a szép olasz lányok házasságkötését. Akad dolga bőven, a katonák többsége a túlélésre játszik és a rengeteg veszteség ellenére boldog akar lenni. A kapitány eleinte nagyon szigorú, de lassan őt is elcsábítja a helybéli szakácsnő, a szókimondó fiatal özvegy, Livia Pertini. Így nehéz dolga lesz James-nek betartani a szabályokat.

Anthony Capella a tőle megszokott könnyedséggel, színesen mesél nehéz időkről, az életet igenlő érzelmekről és élvezetekről, örömökről és fájdalmakról. Valós eseményekből merített történetének szereplői írói fantáziájának szülöttei, de az a bizonyos vendéglő a Vezúvnál ma is létezik.
(Geopen, 3 990,-)
4 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 11 hónapja és 20 napja

Nem sokat olvasok, nincs túl sok időm rá, inkább filmezni szeretek.

válasz erre

zsebibaba

6 éve, 11 hónapja és 20 napja

Jó kis könyvek.

válasz erre

kalifa

6 éve, 11 hónapja és 20 napja

Ez az utolsó elég jó pofa röhögő smiley

válasz erre

mokus84

6 éve, 11 hónapja és 21 napja

A Picasso-kaland nagyon tetszik. Bírom az ilyen jellegű könyveket.

válasz erre