23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Őszi gombás gnocchi

2020. november 03.
18.6621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes, húsmentes tészta étel, mely friss őszi gombákból készül. A gomba nagyon jól illik a tésztákhoz.
 


Hozzávalók:
400 g gnocchi
2 evőkanál olívaolaj
100 g csiperkegomba
100 g shiitake gomba
100 g laskagomba
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
250 ml főzőtejszín
30 g fenyőmag
kakukkfű ízlés szerint
só, bors

Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg és vágjuk össze. Egy forró serpenyőbe tegyünk olajat, majd dobjuk rá a gombákat. Pirítsuk le, majd sóval és borssal is szórjuk meg. Ehhez mehet a fenyőmag, valamint a zúzott fokhagyma. Forgassuk össze és öntsük fel a borral.

Ha elpárolgott a bor, akkor mehet hozzá a tejszín és egy kevés kakukkfű. Közben a gnocchit főzzük ki sós vízben, majd forgassuk hozzá a gomaszószhoz.
1 hozzászólás

Sandy

4 éve, 11 hónapja és 23 napja

Ezeket de szeretem.

válasz erre