Hozzávalók:
3 db édesburgonya
1 db alma
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál koriander
fél teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál almaecet
1-1,5 l zöldségleves
3 dl tejszín
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk össze, majd az almát és a hagymát is. Kevés olajon először a hagymát puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a a megpucolt zöldségeket és a fokhagymát. 8-10 percig pároljuk őket, majd hozzákeverjük a fűszereket és felöntjük a zöldséglével.
Addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, majd az egészet összeturmixoljuk és végül a tejszínt is belekeverjük. Végül forrón tálaljuk kenyérkockával vagy pirított tökmaggal.