20 °C
tiszta égbolt
2024. május 27., hétfő
Hella

Őszi édesburgonya krémleves

2022. október 03.
87.2121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes, őszi édesburgonya krémleves, ami egészen biztosan sokak kedvence lesz. A benne lévő alma nagyon jól kiemeli a burgonya édeskés ízét, pirított tökmaggal érdemes tálalni.


Hozzávalók:
3 db édesburgonya
1 db alma
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál koriander
fél teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál almaecet
1-1,5 l zöldségleves
3 dl tejszín
2 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk össze, majd az almát és a hagymát is. Kevés olajon először a hagymát puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a a megpucolt zöldségeket és a fokhagymát. 8-10 percig pároljuk őket, majd hozzákeverjük a fűszereket és felöntjük a zöldséglével.

Addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, majd az egészet összeturmixoljuk és végül a tejszínt is belekeverjük. Végül forrón tálaljuk kenyérkockával vagy pirított tökmaggal.
1 hozzászólás

Sonci

1 éve, 9 hónapja és 12 napja

Ez nagyon finom lehet.

válasz erre