14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Omlós egészben sült kacsa

2018. december 29.
9.7091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár szilveszterkor a legtöbben malacot szoktak enni, a hagyományoknak megfelelően, mi azért mutatunk egy isteni finom kacsa receptet, ha nem szeretnél túl sok időt tölteni a konyhában főzéssel.


Hozzávalók:
2,5 kg kacsa
4-5 gerezd fokhagyma
4 db vöröshagyma
só, bors
kevés szerecsendió
1 dl víz

Elkészítés:
A kacsát először alaposan mossuk át, majd töröljük szárazra. A mell részen vágjuk be a bőrt és a zsírt, de fontos, hogy a húsba ne vágjunk bele, különben ki fog száradni a hús. Ezután sóval és borssal alaposan bedörzsöljük kívül és belül is a kacsát, valamint egy pici őrölt szerecsendióval is meghintjük kívülről.

A 2 db hagymát vágjunk gerezdekre és tömjük meg vele a kacsa hasát, valamint 2-3 gerezd fokhagymával. A többi hagymát és fokhagymát szórjuk a kacsa mellé. A kacsát helyezzük egy tepsibe a hátával lefelé. Öntsünk egy kis vizet mellé, majd előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük. Ezután fordítunk rajta és újabb 45 percig sütjük. Végül ismét fordítunk rajta egyet és 45 perc alatt pirosra sütjük a kacsát.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 10 hónapja és 13 napja

Nem vagyok egy nagy kacsás, de jól néz ki.

válasz erre