Hozzávalók:
2,5 kg kacsa
4-5 gerezd fokhagyma
4 db vöröshagyma
só, bors
kevés szerecsendió
1 dl víz
Elkészítés:
A kacsát először alaposan mossuk át, majd töröljük szárazra. A mell részen vágjuk be a bőrt és a zsírt, de fontos, hogy a húsba ne vágjunk bele, különben ki fog száradni a hús. Ezután sóval és borssal alaposan bedörzsöljük kívül és belül is a kacsát, valamint egy pici őrölt szerecsendióval is meghintjük kívülről.
A 2 db hagymát vágjunk gerezdekre és tömjük meg vele a kacsa hasát, valamint 2-3 gerezd fokhagymával. A többi hagymát és fokhagymát szórjuk a kacsa mellé. A kacsát helyezzük egy tepsibe a hátával lefelé. Öntsünk egy kis vizet mellé, majd előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük. Ezután fordítunk rajta és újabb 45 percig sütjük. Végül ismét fordítunk rajta egyet és 45 perc alatt pirosra sütjük a kacsát.