Hozzávalók:
800 g alma
300 g liszt
200 g cukor
150 g vaj
5 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom
csipet só
3 evőkanál cukros fahéj
Elkészítés:
A vajat kicsit melegítsük fel, majd keverjük habosra a tojással és a cukorral. Hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Ezt követően belekeverjük a lisztet és a sütőport.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk vékonyabb cikkekre, majd hozzákeverjük a tésztához. Egy tepsit vagy tortaformát kivajazunk és elsimítjuk benne a tésztánkat. A tetejére rászórjuk a fahéjas cukrot és 175 fokos, előmelegített sütőbe tesszük.
Körülbelül fél óra alatt megsül a sütemény. Porcukorral megszórva tálaljuk.