Hozzávalók:
1 kg csirke felsőcomb
só, bors
fél teáskanál piros bors pehely
6 gerezd fokhagyma
fél teáskanál zúzott édesköménymag
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
1 evőkanál olívaolaj
2 db citrom
100-150 g zöld és fekete olívabogyó
2 dl alaplé
3 evőkanál aprított petrezselyem
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, majd kicsit megtörölgetjük és megszórjuk őket sóval, borssal. Ezután egy hőálló tálba helyezzük őket bőrükkel felfelé. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymákat, az édesköményt, a rozmaringot és a bors pehelyt. Majd ezzel kenjünk meg a csirkéket. A citromokat vágjuk cikkekre és tegyük a csirkék közé. 15 percig letakarva hagyjuk állni az egészet.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és 20 perc alatt pirítsuk meg minél jobban a csirke bőrét. Ezután adjuk hozzá a magozott olajbogyókat, valamint az alaplevet és lefedve körülbelül egy órán keresztül sütjük. Ha már omlós a hús, akkor lehet azonnal tálalni.