7 °C
tiszta égbolt
2024. április 17., szerda
Rudolf

Olívabogyós stangli

2020. február 18.
10.9711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper reggeli vagy szendvicsnek való pékáru, amit bár egy kicsit időigényes elkészíteni, de megéri a fáradalmakat. Ráadásul ha nagyobb mennyiséget készítesz, akkor a többit nyugodtan lefagyaszthatod.


Hozzávalók:
400 g liszt
100 g magozott fekete olajbogyó
200 ml meleg tej
1 teáskanál barna cukor
2 teáskanál szárított élesztő
1 db tojás
200 g puha vaj
1 púpozott teáskanál só
50 ml olívaolaj
4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:
Az olajbogyót csepegtessük le, vágjuk össze, majd egy evőkanál lisztet keverjünk hozzá. A tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és hagyjuk 5 percet állni. Ezt követően a maradék lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojásokat, majd kissé összedolgozzuk. Csak ezt követően tesszük bele a szobahőmérsékletű vajat és a sót. Ismét keverünk rajta és csak a legvégén adjuk hozzá az olajbogyókat.

Körülbelül 10 percig dagasztjuk és lefedve egy órát hagyjuk kelni. Kiolajozott deszkán átdolgozzuk és újabb 20 percig hagyjuk pihenni. Négy egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd rudakat formázunk belőlük és egy picit csavarunk rajtuk. Tegyük sütőlemezre, kenjünk meg kevés olajjal és szórjuk meg szezámmaggal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, majd 200 fokon további 15-20 percig, vagy amíg nem lesz aranybarna.
4 hozzászólás

EszterSzabadkai

4 éve, 6 hónapja és 7 napja

Guszta!

válasz erre

Mariann

4 éve, 6 hónapja és 7 napja

Perec írta:
Én nem tudok ilyen szépeket sütni.
Pedig nem nehéz. mosolygó smiley

válasz erre

Perec

4 éve, 6 hónapja és 7 napja

Én nem tudok ilyen szépeket sütni.

válasz erre

bettike

4 éve, 6 hónapja és 7 napja

Azta de jól néz ki.

válasz erre