Hozzávalók:
400 g liszt
100 g magozott fekete olajbogyó
200 ml meleg tej
1 teáskanál barna cukor
2 teáskanál szárított élesztő
1 db tojás
200 g puha vaj
1 púpozott teáskanál só
50 ml olívaolaj
4 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
Az olajbogyót csepegtessük le, vágjuk össze, majd egy evőkanál lisztet keverjünk hozzá. A tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és hagyjuk 5 percet állni. Ezt követően a maradék lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojásokat, majd kissé összedolgozzuk. Csak ezt követően tesszük bele a szobahőmérsékletű vajat és a sót. Ismét keverünk rajta és csak a legvégén adjuk hozzá az olajbogyókat.
Körülbelül 10 percig dagasztjuk és lefedve egy órát hagyjuk kelni. Kiolajozott deszkán átdolgozzuk és újabb 20 percig hagyjuk pihenni. Négy egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd rudakat formázunk belőlük és egy picit csavarunk rajtuk. Tegyük sütőlemezre, kenjünk meg kevés olajjal és szórjuk meg szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, majd 200 fokon további 15-20 percig, vagy amíg nem lesz aranybarna.