33 °C
borús égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Olívabogyós pesto

2018. augusztus 24.
15.3631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A pesto krémeket rengeteg féle képen fel lehet használni, akár húsokhoz, halakhoz vagy éppen tésztákhoz. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz zöld olívabogyóból isteni finom pestot.
 


Hozzávalók:
250 g töltött zöld olajbogyó
fél marék dió
2 gerezd fokhagyma
1 csokor koriander
1 dl olívaolaj
2 evőkanál parmezán sajt
só, bors

Elkészítés:
Egy aprító gépbe tegyük bele az olajbogyókat, majd adjuk hozzá a diót, a fokhagymát, a koriandert, a sajtot és a borsot. Kezdjük el a géppel összeaprítani a hozzávalókat, majd lassanként mehet hozzá az olívaolaj. Ha jó krémes már az állaga, akkor ellenőrizzük le, hogy mennyire sós és csak ez után adjunk hozzá ízlés szerint sót.

Ismét keverünk rajta, majd egy tálba tesszük és lehűtve pár napig tárolhatjuk felhasználásig.
nincs még hozzászólás