10 °C
borús égbolt
2025. május 12., hétfő
Pongrác

Olaszosan töltött csirkemell

2015. június 08.
2.7561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy nagyon finom és laktató csirkés étel receptjét hoztuk el. Nyáron jobban szeretjük az olaszos ízeket, éppen ezért mutatunk egy könnyen elkészíthető finomságot.


Hozzávalók:
2 db csirkemell
100 g natúr krémsajt
100 g prosciutto sonka
friss bazsalikom
só, bors

Elkészítés:
A csirkét mossuk meg és vágjuk félbe, de ne teljesen, csak annyira, hogy szét tudjuk hajtani. Sóval és borssal szórjuk meg mindkét oldalát. A sajttal kenjük meg a csirke belsejét, majd tegyünk rá néhány darab friss bazsalikomlevelet.

Ezt követően tegyünk a sonkából néhány szeletet a sajtra és hajtsuk össze a csirkét. Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzzük össze a húst, nehogy a sajt kifolyjon. Egy serpenyőbe tegyünk kevés olívaolajat és süssük meg rajta a húst. Végül friss salátával vagy zöldségekkel tálaljuk.
4 hozzászólás

krisztike

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Ez egy nagyon jó recept.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Nyamikaaa ez szupi recept.

válasz erre

monyó

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Hmmm de istenien hangzik.

válasz erre

Babóca

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Gusztusos, főleg a sonka benne.

válasz erre